Ракета номер 2 в света Светлана Кузнецова (Русия) отпадна в третия кръг на турнира в Доха (Катар) с награден фонд 2,5 милиона долара. Миналогодишната финалистка Кузнецова загуби с 3:6, 6:7(8) от австрийката Зибиле Бамер след два часа игра.

Мачът на три пъти беше прекъсван заради силен вятър, който затрудни максимално и двете тенисистки.

Бамер стартира по-добре в тежките условия и постигна пробив още в първия гейм, след което запази аванса си до края на сета.

Във втората част Кузнецова се представи по-добре и дори пропусна четири възможности да спечели сета, за който сервираше при 5:4 в своя полза.

"Заиграх по-добре към края, но при тези условия не беше почти невъзможно да се играе нормален тенис. Въпреки че не се представих на ниво, имах своите шансове. Съжалявам, че не успях да ги използвам", заяви втората в схемата Кузнецова.

Рускинята допълни, че организаторите е трябвало да отложат срещата заради "ужасното" време.

На четвъртфиналите Бамер пък ще се изправи срещу друга рускиня Вера Звонарьова, която отстрани сънародничката си и 11-а поставена Динара Сафина след 7:5, 6:3 за 2:04 часа.

Доминика Цибулкова (Словакия) разби шестата в схемата Винъс Уилямс (САЩ) с 6:3, 6:3. Цибулкова проби четири пъти подаването на съперничката си и затвори мача само за 85 минути.

За място на полуфиналите тенисистката от Словакия ще срещне номер 16 Агниешка Радванска (Полша), която се класира без игра след отказването на водачката в схемата Ана Иванович (Сърбия) заради травма в глезена.