Белгийката Ким Клайстерс заяви, че най-после си е спечелила името "Ози Ким (Австралийката Ким)", след като победи на финала Ли На и спечели за първи път титлата на Откритото първенство по тенис на Австралия.

"Сега, вие хора, можете да ме наричате 'Ози Ким", защото спечелих титлата", заяви третата в основната схема по време на официалната церемония по нейното награждаване. Клайстерс, която спечели четвъртата си титла от Големия шлем, допълни: "Леко съм разтреперана. Ли На определено бе много силен съперник. Тя започна отлично мача, трябваше да спасявам невъзможни топки, а не обичам да става така. По време на първия сет си казах 'уау', много бързо се развиват нещата. Беше трудно! Усетих през втория сет, че ставам все по-нервна. Все пак съм щастлива, че успях да спечеля".

Клайстерс благодари на доста хора, включително на момчетата, които гонят топките, както и на зъболекаря, който й е оправил счупен зъб преди началото на турнира в Мелбърн. "Моят чичо дойде да ме гледа в Доха с най-грозните гащи, които съм виждала някога. Аз съм суеверна и му казах, че ако реши да идва да ме гледа днес, трябва да ги обуе отново, а той каза 'О, Боже!'. Той дойде днес облечен с тях и аз искам да му благодаря за това". Клайстерс ще се изкачи до номер две в света, след като бъде публикувана новата ранглиста на WTA.