Белгийската тенисистка Ким Клайстерс, която се омъжи и роди дете, се надява да се върне на корта в близките дни. След двугодишно прекъсване на професионалната си кариера, Клайстерс ще излезе на корта в няколко турнира другия месец.

27-годишната белгийка, която оглавяваше и женската ранглиста, спря със спорта през май 2007-а година, омъжи се за американеца Брайън Линч и роди дъщеря им Джада през февруари 2008-а година.

„От известно време тренирам напълно професионално, работя във фитнеса, а също така и на корта. Надявам се, че турнирите през август ще покажат до къде съм стигнала, а освен това се надявам и да участвам на Откритото първенство на САЩ”, казва

Клайстерс, която има 34 турнирни победи, включително и първото място от Флашинг Медоус и четири втори места в други състезания от Големия шлем.

„Напълно различна съм. Имам съвсем друг поглед върху нещата. За мене е важно семейството, да съм с любимите си хора. Но искам да се върна и в тениса. Сега родителите на Брайън ще ми помагат за отглеждането на нашата дъщеря”, каза още Ким Клайстерс.