Четирикратната шампионка в турнирите от Големия шлем Ким Клайстерс остава решена да възвърне кариерата си след години извън тениса, независимо от несигурността, породена от пандемията от коронавирус.

Бившата номер 1 от Белгия и шампионка на Ю Ес Оупън 2017 Слоун Стивънс са сред участничките на Световния ТиймТенис, стартиращ тази неделя, в курорта Грийнбриър, Западна Вирджиния. Завръщането на Клайстерс след близо осем години извън спорта бе преустановено през март поради пандемията, но тя заяви пред журналисти, че принудителната пауза не я е отказала от желанието да бъде отново на корта.

„Най-важният урок за мен е да вярвам на процеса. Това не означава, че заради пандемията аз съм загубила желание да играя отново тенис. Има някои предизвикателства, като комбинирането на родителските грижи с учене на децата в къщи, както и тренировките, така че определено е предизвикателно, но в същото време преминаваш през всичко това заедно“, сподели 37-годишната белгийка.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.