Руската тенисистка Мария Кириленко напусна за втора поредна година Турнира на Шампионките, който се провежда в зала „Арена Армеец“ в София. Причина за оттеглянето на тенисистката отново е здравословен. Кириленко започна първия си мач от турнира срещу французойката Ализе Корне с контузия в лявото коляно.

Рускинята трудно се придвижваше по корта и изпитваше сериозни затруднения при отиграванията на топката. Кириленко видимо отстъпваше на своята съперничка, която успя да спечели последователно първите пет гейма. Корне успя да направи и два пробива при подаванията на рускинята.

След петия гейм Кириленко пожела медицински таймаут, а впоследствие стана ясно, че не може да продължи участието си в надпреварата.

Кириленко напусна турнира и през миналата година, като това се случи отново поради здравословни проблеми. Рускинята най-вероятно ще бъде заменена от Елина Свитолина. Другата резерва в турнира е опитната австрийка Ивоне Мойзбургер.

Мачът, който така и не се доигра, бе изгледан от футболната легенда на България Красимир Балъков, бившият изпълнителен директор на ЦСКА Георги Илиев – Майкъла и помощник треньорът на Левски Мариан Христов.