Бившата водачка в женския професионален тенис Анжелик Кербер се върна към съвместна работа с дългогодишния си треньор Торбен Белц, съобщиха от отбора на германката.

Кербер приключи предишния си период с Белц през 2017-а година, когато нареди поредица от слаби резултати. Година по-рано тя спечели Откритото първенство на Австралия и Ю Ес Оупън, което й гарантира изстрелване на върха в ранглистата на УТА.

Кербер спечели трети турнир от Големия шлем през 2018-а година, когато вдигна купата на Уимбълдън при белгиеца Вим Фисет, но двамата се разделиха в края на същата година. След раздялата с този специалист, тя се обърна към Райнер Шютлер и Дитер Киндълман, преди да вземе решение отново да потърси Белц.

32-годишната германка е играла само на Откритото първенство на Австралия през тази година, когато отпадна още на осминафинал. Тя игра с мускулна травма на бедрото, която не й е позволи да се върне преди спирането на календара от пандемията от коронавирус през март.

Все още няма яснота кога Кербер, в момента на 21-о място в ранкинга, ще бъде отново на корта. Тя не се е регистрирала и за планирания рестарт на 3-и август в Палермо (Италия).

Белц, който е тренирал германката в периода 2004-2013 и 2015-2017, за последно работеше с хърватката Дона Векич и тя достигна до финал на US Open./БТА