Бившата номер 1 в световната ранглиста по тенис Каролине Возняцки (Дания) достигна до първия си полуфинал за годината.

Возняцки, пета поставена в схемата на турнира на зелен клей в Чарлстън (САЩ) с награден фонд 823 хиляди долара, надделя над Мария Сакари (Гърция) с 6:2, 6:2.

Датчанката ще срещне Петра Мартич (Хърватия) за място на финала. Поставената под номер 16 Мартич елиминира деветата Белинда Бенчич (Швейцария) с 6:3, 6:4.

Олимпийската шампионка от Рио 2016 Моника Пуиг (Пуерто Рико) също се класира за първия си полуфинал за сезона. Пуиг надделя категорично над полуфиналистката от Откритото първенство на Австралия Даниел Коалинс (САЩ) с 6:3, 6:2.

Така тя очаква осмата в схемата представителка на домакините Медисън Кийс. Кийс се наложи над шампионката в турнира от 2016 година и поставена под номер 1 Слоун Стивънс със 7:6(6), 4:6, 6:2 и взе малък реванш от сънародничката си за загубата на финала на Откритото първенство на САЩ през 2017 година.

Стивънс навакса ранен пробив пасив, след като на два пъти сервираше за първата част при 5:4 и при 6:5 гейма, но не успя. В последствие тя направи серия от шест поредни разигравания в тайбрека и стигна до 6:4 точки, но пропусна два поредни сетбола, а след това Кийс реализира обрат.

Слоун Стивънс успя да изравни с решаващ късен пробив във втората част, но с поредица от пет гейма Кийс реши всичко в своя полза в третия сет. /БТА