Дебютантката Каролин Вознячки се класира щастливо за полуфиналите на последния за годината турнир на женската тенис асоциация с награден фонд 4,55 милиона долара.

Поставената под номер 4 трябва да благодари за това на Агниешка Радванска, която се наложи над Виктория Азаренка с 4:6, 7:5, 4:1 и отказване на Азаренка заради контузия в последния мач от бялата група.

Радванска, която в последния момент замени получилата травма в десния глезен рускиня Вера Звонарьова, нямаше шансове да продължи напред, но въпреки това даде всичко от себе си и постигна рядък обрат, спечелвайки девет от последните десет гейма в мача.

Азаренка знаеше, че с успех продължава напред като победителка в групата. Тя стартира отлично и при 5:2 сервираше за първия сет. Състезателката от Беларус обаче не успя допусна пробив, след което Радванска намали на 4:5, но за повече нямаше сили.

Втората част започна вихрено за Азаренка, която дръпна с 4:0 с петия си пореден гейм. В последствие тя сервираше два пъти за мача, но се провали, а в 12-ия гейм допусна трети пореден пробив, с което загуби сета.

В решаващата трета част започнаха проблемите за тенисистката от Беларус. Тя видимо беше уморена и на два пъти й беше оказвана медицинска помощ заради болки в кръста и в бедрото. Така при 1:4 Азаренка със сълзи на очи се отказа. За Радванска остана бонусът от 200 хиляди долара за успеха.

Така на полуфиналите защитаващата титлата си Винъс Уилямс (САЩ) ще срещне Йелена Янкович (Сърбия), а Вознячки ще играя срещу Серина Уилямс (САЩ), която от понеделник отново ще бъде номер 1 в света.