Българката Сесил Каратанчева се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис в Акапулко (Мексико) с награден фонд 250 хиляди долара. Каратанчева, която влезе в основната схема като "щастлива губеща" от квалификациите, победи с 6:1, 6:4 срещу Кики Бертенс (Холандия).

Софиянката постигна два пробива в първата част и нови два във втората, печелейки третата си победа срещу холандката. Следващата съперничка на българката е Моника Пуиг (Пуерто Рико), която победи втората поставена в схемата Сара Ерани (Италия) с категоричното 6:1, 6:1. До момента Сесил Каратанчева има две победи в две срещи с 21-годишната Пуиг, която е с една титла от турнири на УТА в кариерата си.

Представителката на Пуерто Рико е спечелила близо 900 хиляди долара от наградни фондове. За достигането си до четвъртфиналите в мексиканския град Каратанчева си осигури 60 точки за световната ранглиста и 5900 долара. Срещата между Моника Пуиг и българката, заемаща 158-о място в класацията на УТА, ще се проведе през нощта в четвъртък срещу петък./БТА