Канадската тийнейджърка Бианка Андрееску продължава да изумява света на тениса и да побеждава голямо име след голямо име! Тенисистската с румънски произход победи №6 в схемата Елина Свитолина след 6:3, 2:6, 6:4 и така стигна до финала на турнира в Индиън Уелс. За Андрееску това е втори и безспорно най-голям финал в кариерата ѝ на ниво WTA.

"Треперя в момента. Просто е невероятно. Нямам думи", сподели веднага след двубоя 18-годишната тенисистка. 

В първия мач между двете тя премина през 2 часа и 12 минути на тенис от най-висока класа със сменящо се предимство, за да запише втората си победа над съперничка от топ 10 от също толкова мачове и да продължи феноменалното си представяне през сезона. Андрееасу има 27 победи и едва 3 загуби на всички нива през 2019-а.

Двубоят започна с два пробива и 3:0 в полза на Свитолина, но оттам насетне Андрееску спечели 7 последователни гейма. Последният от тях ѝ даде пробив аванс във втория сет, в който обаче украинката пое контрол и след 6:2 вкара двубоя в трета решителна част.

В нея бе истинската драма, тъй като Андрееску отрази 9 от 10 шанса за пробив и на свой ред проби Свитолина в две от трите възможности затова.

Тя се превръща в първата състезателка с уайлд кард в Индиън Уелс, която стигна до финала на турнира. Андрееску в момента е №60 в света, но в понеделник ще влезе в топ 35. При титла пък скокът ще бъде до влизане в топ 25.

За да стигне до първата си WTA титла тя ще трябва да се справи с №8 в схемата Анжелик Кербер. Германката сложи край на серията от 12 поредни победи на Белинда Бенчич след 6:4, 6:2. Това ще бъде първи мач между двете.

"Кербер е невероятен боец. Тя насочва своите удари. Тя може да удари всеки удар по всяко време във всяка посока, в която иска. Има и много добър сервис. Тя се движи добре", анализира Андрееску.