Сръбкинята Йелена Янкович, която е номер 7 в света е една от големите звезди на тенис турнира „Фед къп” в Пловдив. „Мога да кажа само хубави неща за Маги Малеева, Сесил Каратанчева и Цветана Пиронкова. Дано Сесил се върне скоро на корта”, заяви Янкович за българските тенисистки. Тя сподели още, че е пристигнала у нас директно от Чарлстън и не е имала време да види другите играчи и да тренира с тях в Пловдив, но основната й цел е да помогне на тима си и ще даде най-доброто от себе си.

„Преди година се разболях и не играх два месеца, а след като се върнах вече не изпитвах удоволствие от играта. Сега не искам да гледам назад, а да продължа да се развивам”, заяви сръбкинята по повод факта, че миналата година загуби 10 поредни мача, а сега е в първата десетка на женския тенис.

„Ще се опитам да спечеля всичките си мачове тук, но със сигурност ще е трудно. Надявам се, че ще победим. Ще се борим” бе категорична Янкович за представянето на Сърбия на турнира.

Попитана за разковничето за напредъка на сръбския тенси в последно време Йелена Янкович отговори: „Не знам, просто така се случи, че имаме трима топ играчи в момента – аз, Новак Джокович и Ана Иванович. Някак си даваме сили взаимно и дано това да е стимул за по-младите в нашата страна.”