След като достигна първия си в кариерата финал в турнир от Големия шлем, Ана Иванович се изкачи на четвърто място в световната ранглиста при жените.

Освен големия скок в класирането 19-годишната сръбкиня може да се утеши за загубата от Жустин Енен с 6:1, 6:2 и с 500 000 евро.

„Започнах добре в този мач, но след това се изнервих. Опитах се да елиминирам емоциите, но те ме завладяха отново. Все пак спах добре през нощта. Но в един момент разбрах какво става и започнах да нервнича, особено при сервиса. Топките ми летяха навсякъде, наистина не можех да контролирам удара си. Опитах се да се успокоя, но нервността така и не изчезваше”, сподели Иванович след мача.

„Бях малко сърдита на себе си, защото можех повече. Жустин познава добре подобни ситуации и знае как да контролира нервите си. В това отношение мога да науча много от нея, защото тя е голям шампион. Сигурна съм, че също е била нервна, но е много силна психически и се е овладяла. Въпреки всичко съм горда от себе си”, коментира сръбкинята.