Двукратната финалистка в турнири от Големия шлем и втора в световната ранглиста на УТА Ана Иванович (Сърбия) победи София Арвидсон (Швеция) с 6:2, 7:5 и се класира за втория кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Иванович нямаше особени проблеми в първия сет, но във втората част Арвидсон оказа доста по-сериозна съпротива.

Шведката поведе с 3:1, но допусна изравняване до 3:3. В крайна сметка Иванович успя да направи нов пробив в края и спечели със 7:5, въпреки че допусна 36 непредизвикани грешки.

"Днес беше първия ми мач от турнира и бях малко нервна. Съперничката ми много ме затрудни", каза Иванович.

Миналата година на "Ролан Гарос" Иванович също победи Арвидсон в първия кръг, а на финала загуби от Жустин Енен (Белгия). Енен се отказа от тениса преди няколко дни.

Бившата полуфиналистка Никол Вайдишова (Чехия) стана първата поставена, която напуска турнира, след като загуби с 6:7(2), 1:6 от сънародничката си Ивета Бенешова.

15-та поставена Вайдишова, която достигна до полуфиналите В Париж преди две години, не успя да се противопостави на 20-та в света Бенешова и загуби за 76 минути.

Номер 24 в схемата Виржини Разано (Франция) също напусна рано надпреварата. Тя загуби с 6:4, 2:6, 3:6 от Клара Закопалова (Чехия) след 2:20 часа игра.

Друга чехкиня Луцие Шафаржова също се класира за втория кръг, след като даде само два гейма на Сандра Кльозел (Германия).