Бившата номер едно в света и водачка в схемата на турнира по тенис Линц с награден фонд 600 000 долара Ана Иванович заслужено се класира за финала на надпреварата в австрийския град.

Сръбкинята победи в оспорван полуфинал третата поставена Агниешка Радванска от Полша с 6:2, 3:6, 7:5, като срещата продължи 2:12 часа.

Иванович имаше много слаб процент първи сервис - 50%, но направи седем пробива срещу пет за съперничка та си и стигна до двубоя за титлата, където ще спори с рускинята Вера Звонарьова.

След като си размениха по един сет, третата решителна част бе доста оспорвана. Все пак Иванович направи пробив и поведе с 5:3, но когато сервираше за мача допусна пробив. Радванска изравни - 5:5, преди водачката в схемата да поведе 6:5 след сервис гейм и да приключи мача с пробив.

Втората в схемата Звонарьова разби номер шест Марион Бартоли от Франция с 6:0, 6:1 само за 51 минути. По-рано този месец в Щутгарт рускинята загуби само два гейма от същата съперничка.

Звонарьова не загуби нито един гейм в първия сет, след това поведе с 5:1 във втория и с третия си мачбол стигна до крайната победа и мястото на финала.