Защитаващата титлата си Ана Иванович (Сърбия) се класира за четвъртия кръг на Открито първенство на Франция по тенис. Поставената под номер 8 Иванович разби 32-ата в схемата Ивета Бенешова от Чехия с 6:0, 6:2 само за 61 минути.

21-годишната сръбкиня спаси две възможности за пробив в първия гейм, след което не даде никакви шансове на съперничката си и приключи сета за 23 минути. В началото на втората част Бенешова спечели първия си гейм, но до края така и не успя да се противопостави на Иванович. Сръбкинята пласира 20 печеливши удара в мача срещу само три на Бенешова.

За място на четвъртфиналите Иванович ще срещне победителката от мача между номер 8 Виктория Азаренка (Беларус) и 22-ата в схемата Карла Суарес Наваро (Испания).

В друг мач от третия кръг представителката на домакините Араван Резаи спря серията на 16-годишната квалификантка Мишел Ларшер Де Брито (Португалия) след успех със 7:6(3), 6:2.

Следващата съперничка на Резаи, която за първи път в кариерата си достигна до четвърти кръг на "Ролан Гарос", ще бъде определена от мача между номер 1 в света и миналогодишна финалистка Динара Сафина (Русия) и сънадорничката й Анастасия Павлюченкова.