Сара Сорибес Тормо стана едва шестата тенисистка в историята с титла като "щастлив губещ", след като намиращата се на 95-о място в световната ранглиста испанка победи с 3:6, 6:4, 6:4 поставената под номер 4 в схемата Екатерина Александрова в Кливланд.

Тормо е шестата в историята с титла като "щастлив губещ", но три от тези случаи са само за последните два месеца. Мария Тимофеева триумфира по подобен начин в Будапеща, а Нао Хибино го направи в Прага.

Финалът в Кливланд продължи 2:27 часа, след като Тормо преодоля сет пасив и по един пробив изоставане в следващите две части.

"С всеки изминал мач играех все по-добре и по-добре. Цялата седмица е много позитивна за мен и съм щастлива. Опитвах винаги да намирам правилните решения, защото Александрова има много силен и опасен удар. Ще продължавам да работя и да хвърлям всички сили във всеки мач, а резултатите рано или късно ще бъдат налице. Просто трябва да правя това, което ми казват треньорите", заяви тя, цитирана от УТА.

По-рано тази седмица Сорибес Тормо отстъпи на Клара Бюрел в последния рунд на квалификациите, но получи право да се състезава в основната схема. В нея тя не загуби сет до финала и стигна до втората си титла на сингъл след Гуадалахара 2021.

 

БТА / Автор: Ивайло Георгиев