Първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова призна, че не се чувства в най-добрата си форма, след отпадането от тенис турнира в Марид. Пиронкова затуби от 22-годишната испанка Лара Аруабарена в първия кръг. „Далеч под нивото съм, което мога да покажа. Направих каквото можах Имах добра съперничка, направи хубав мач. Не успях да намеря ударите си, нито ритъма, не играх добре“, коментира Цветана Пиронкова.

„Пета година подред играя в турнира и нямам победа. Понякога става така. Има места, на които определени състезатели явно не се чувстват добре, но аз не мога да твърдя, че нещо тук не ми подхожда – кортовете са отлични, клубът е супер, турнирът е много добре организиран. Може би в тази част от сезона още не намирам оптималния си ритъм на игра“, каза още Пиронкова пред tennis24.bg.

„Направих много грешки за съжаление. Затова и загубих. Съперничката ми по принцип обича да връща топката ,докато ти сам я пропилееш, което и правих днес. Бях далеч от добрата си форма. Има още много турнири този сезон. Връщам се за няколко дни в Пловдив да тренирам и изчистя грешките, предстои ми турнира в Рим“, заяви Цветана Пиронкова.