Канадката Южени Бушар, която отстрани във втория кръг на турнира в Мадрид бившата номер едно в света Мария Шарапова, заяви, че безпрецедентен брой тенисисти са и пожелали успех преди мача с рускинята.

Бирмингам също отвори широко врати за Шарапова

Преди няколко седмици Бушар публично критикува решението за връщането на Шарапова на корта след изтърпяно наказание за употреба на допинг, като нарече рускинята "измамница".

Бушар с остра атака към Маша: Тя е измамница!

"Излязох много вдъхновена за срещата, защото страшно много други играчи дойдоха преди мача при мен, за да ми пожелаят успех. Сред тях имаше и хора, с които по принцип въобще не си говоря, а още много хора от тенис средите ми пратиха съобщения, за да ме подкрепят. Затова исках да спечеля както за себе си, така и за всички тези, които ме подкрепяха. Наистина чувствах подкрепата им", каза Бушар след срещата.

Возняцки първа се заяде със завръщането на Шарапова

Шарапова бе наказана за 15 месеца за употреба на мелдоний, а наказанието и влезе в сила от януари 2016 година и изтече през април тази година. Петкратната шампионки в турнирите от Големия шлем се завърна на корта на състезанието в Щутгарт в края на предишния месец, където достигна до полуфиналите./БТА