Водачката в женската тенис-ранглиста Ига Швьонтек (Полша) оглавява Tracy Austin Group за финалния турнир на УТА, който тази година ще се състои във Форт Уърт (САЩ).

21-годишната Швьонтек, която миналата година се класира за финалния турнир като номер 5, сега ще спори в потока си с Коко Гоф (САЩ), Каролин Гарсия (Франция) и Дария Касаткина (Русия). В групата Nancy Richey попаднаха Онс Жебюр (Тунис), Джесика Пегула (САЩ), Мария Сакари (Гърция) и Арина Сабаленка (Беларус).
Осемте състезателки на сингъл са разпределени в две групи по четири, където играят по системата всеки срещу всеки. Първите две от всяка група отиват на полуфинал.

Жабюр, Пегула, Гоф и Касаткина се появяват на събитието за първи път в своите кариери. От 2000-ата година насам само два пъти имаше повече дебютиращи участнички на сингъл: през 2001-а пет момичета бяха на терена за първи път, а миналата година - шест.

Финалите на WTA се завръщат в Съединените щати за първи път от 2005-а година насам, а Турът за втора поредна година избра за град-домакин извън Китай. През 2021-а година финалният турнир първоначално трябваше да се проведе в Шенжен, Китай, но беше преместен в Гуадалахара, Мексико, на фона на пандемията от коронавирус.

Пегула и Гоф се класираха заедно и на финалния турнир на двойки, което ги прави първите американски тенисистки с такова постижение от сестрите Серена и Винъс Уилямс през 2009-а година. Двете ще имат сериозната конкуренция на двойки от страна на Барбора Крейчикова и Катерина Синякова.