Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) обяви, че ще участва на Турнира на шампионките на УТА в София от 30 октомври до 4 ноември.

Возняцки, която по-рано днес спечели втора титла за сезона на турнира за купата на Кремъл в Москва, ще бъде водачка в схемата на надпреварата в зала "Арена Армеец" с награден фонд 750 хиляди долара.

Датчанката призна, че се е надявала да заслужи място в Шампионата на УТА в Истанбул, за който се класират първите осем в световната ранглиста. Тя обаче е 11-а в света и дори не успя да попадне сред двете резерви за състезанието в Турция през следващата седмица.

"Разбира се, в началото на сезона се надявах, че ще се класирам за Истанбул, но това е спорт и този път не успях да попадна сред осемте най-силни. Затова ще играя в България, където ще се постарая да покажа добър тенис, а след това ще се отдам на заслужена почивка и подготовка за следващия сезон", коментира Возняцки.

На Турнира на шампионките в София със сигурност ще играят още Надя Петрова (Русия), Роберта Винчи (Италия) и Кая Канепи (Естония), както и получилите "уайлд кард" Мария Кириленко (Русия) и Цветана Пиронкова (България). Останалите две участнички в надпреварата ще станат ясни официално утре, като това най-вероятно ще бъдат Су-Вей Хсиех (Тайван) и Цзе Чжън (Китай).