Су-Вей Хсиех от Тайван победи с 6:1, 0:6, 6:4 словашката тенисистка Даниела Хантухова в последен мач от груповата фаза на турнира на шампионките, който се провежда в София и е с награден фонд от 750 хиляди долара.

Хсиех започна великолепно мача и спечели пет поредни гейма, а Хантухова, номер 7 в схемата, успя да върне един пробив в шестия. Това обаче не беше достатъчно и тайванката взе първия сет с 6:1, а очакванията бяха за лесен успех и във втория.

Това обаче не се случи, защото Хантухова спечели всичките подавания на своята съперничка и изравни резултата в зала "Арена Армеец".

Третият сет започна с нов пробив за Хантухова, а двете си размениха геймовете до 3:2 в полза на тенисистката от Словакия. Хсуех успя да изравни в шестия гейм на заключителната част и придоби самочувствие, което реализира с нов пробив, донесъл й крайния успех при 6:4.

Тя спечели разиграването за мача с четвъртия си опит и спря хронометъра в залата на 1:38.44 часа.

"Бях много нервна в първите два мача, защото съм за първи път тук, в София. Радвам се, че все пак влязох в топ 50 на ранглистата и пристигнах на този турнир. Харесвам феновете, харесвам този град и се надявам да се върна някой ден. Благодарение на моя треньор, постигнах добрите резултати и се изкачих в ранглистата", каза Хсуех след мача.

С първата си победа в София, Хсуех се изкачи на трето място в група "Сердика" и приключи участието си на турнира пред Хантухова.

Победителка е Каролине Возняцки, която ще играе полуфинал срещу Цветана Пиронкова. Роберта Винчи завърши на второ място и ще срещне Надя Петрова.