Шампионката през 2015 година Симона Халеп (Румъния) се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис в Индиън Уелс (САЩ).

Водачката в схемата Халеп елиминира хърватката Петра Мартич с 6:4, 6:7(5), 6:3 за 2:23 часа и достига до полуфинали за трети път в кариерата си.

26-годишната Халеп взе подаването на съперничката си още в първия гейм на мача и този пробив и беше достатъчен, за да спечели първия сет.

Във втората част Мартич поведе с 5:2, но румънката изравни. В последния тайбрек хърватката спечели със 7:5 точки и взе втория сет.

В решителната трета част Халеп губеше с 1:3, но със серия от пет предни гейма стигна до крайния успех в двубоя, който се игра при доста неблагоприятелни условия и силен вятър.

"Вятърът беше доста силен. Беше трудно за игра, защото топката летеше в различни посоки. Не си спомням подобри условия да е имало в последните години", каза Халеп.

За полуфиналите се класира и 20-годишната Наоми Осака (Япония), която победи петата поставена Каролина Плишкова (Чехия) с 6:2, 6:3 за 78 минути. 

Осака достига до тази фаза на турнира за първи път в кариерата си, а за място на финала тя ще играе срещу Симона Хапел./БТА