Първата ракета в света Симона Халеп призна, че винаги се е възхищавала от резултатите и спортното дълголетие на американките Серина и Винъс Уилямс.

"Винаги е приятно да гледаш на корта сестрите Уилямс. Харесва ми, че те са много мотивирани и продължават да играят на такава възраст. А Серина има и дете. Те са направили толкова много за спорта. За тениса е просто великолепно, че сестрите още играят. Да ги следиш е интересно, а аз мога да науча много от тях и именно затова се старая всеки път да посещавам срещите им. Тяхната мотивация, играта, начинът на изпълнение на ударите във важните моменти, концентрацията им във всяко едно разиграване - всичко това може да се учи. Аз съм първа ракета в света в момента, но съм следила играта на най-добрите тенисистки в света", коментира Халеп.

"На мнение съм, че Серина трябваше да бъде поставена под №1 в Индиън Уелс, тъй като направи пауза, за да стане майка, а това е най-хубавото събитие в живота. Това е повече от спорт. Така че Серина трябваше да се върне на мястото, на което беше в момента на оттеглянето си", сподели още румънката, цитирана от сайта на турнира в Индиън Уелс. /БГНЕС