Бившата №1 в света на тениса Симона Халеп сложи край на партньорството си с белгийския треньор Тиери ван Клеемпут след едва една седмица работа.

Във въпросната седмица Халеп достигна до финал на силния турнир в Доха, където загуби от Елиз Мертенс, която обърна от сет и пробив пасив, за да стигне до най-големия успех в кариерата си.

Въпреки почти перфектната седмица, Халеп обяви, че двамата прекратяват партньорството си поради липса на "химия" помежду им.

"Опитахме за една седмица и приключи. Решихме да спрем, защото заедно не сме добра комбинация. Той е добър човек, много добър човек, но на корта няма химия. Не можахме да си паснем по отношение на тениса. В личен план той е много приятен човек, ние сме приятели", заяви румънката.

Халеп призна, че причината изобщо да се свърже с Ван Клеемпут е фактът, че винаги се е възхищавала на начина на игра на Давид Гофен, който дълги години работи именно с белгийския треньор.

Халеп се раздели през ноември с дългогодишния си треньор Дарън Кейхил. По време на Аустрелиън Оупън тя заяви, че е задължително да намери нов наставник, но сега явно е променила мнението си.

"Мога да кажа, че не търся (треньор) в момента. Имам моя екип, имам моя спаринг партньор. Чувствам се добре по този начин и няма да бързам. Знам какво казах в началото на годината, а после промених мнението си, защото усетих, че имам нужда от треньор. Сега обаче чувствам, че се нуждая от тази свобода, просто да играя с това, което научих от Дарън през годините."

"Сега се чувствам по-спокойна. Приоритетите се променят малко. По-отговорна съм към себе си и опитвам да реша собствените си проблеми, на корта и извън него."

"Не мисля, че ще се паникьосам (без треньор). Разбира се, че се притеснявах малко. Не съм имала такова чувство през последните четири години. Винаги съм имала някого зад себе си да ме подкрепя във всяка стъпка. Така че сега съм малко сама. Това е хубаво нещо. Гледам позитивно на нещата и усещам, че мога да се подобря повече, ако остана така. Много съм щастлива с начина, по който играя, как се чувствам на корта, колко щастлива съм на корта и извън него, спокойна съм. Подхождам към турнирите с удоволствие, тъй като напрежението го няма. Много е хубаво. Усещам, че нищо не ми тежи."