Бившата водачка в световната ранглиста по тенис при жените Симона Халеп започна с победа участието си на турнира по тенис на твърда настилка в Дубай.

Румънката, която е 23-та в световната ранглиста, се справи с 6:2, 6:4 с американката Алисън Риск за малко повече от час игра.

Халеп показа много добра игра, направи 6 аса, като не допусна нито един пробив и даде заявка, че се връща към оптимална спортна форма.

След срещата Халеп каза, че се наслаждава на свободата. За нея това бе първи мач без треньор, тъй като наскоро тя уволни тандема Адриан Марку и Даниел Добре.

Във втория кръг Халеп, която е шампионка в турнира за 2015 и 2020 година, ще играе с победителката от мача между сънародничката и Габриела Русе и номер 3 в схемата - испанката Паула Бадоса.

Към втория кръг на турнира в Дубай продължава и чехкинята Петра Квитова. Чехкинята, която триумфира с титлата през 2013 година, бе дори по-убедителна и се справи с италианката Камила Джорджи с 6:2, 6:0 за 70 минути игра.

Квитова реализира пет от седемте точки за пробив, които получи в мача и бе допълнително улеснена от огромния брой двойни грешки на Джорджи, която и подари осем точки без игра.

В следващия кръг Квитова вероятно ще се изправи срещу водачката в турнирната схема Арина Сабаленка, стига преди това белорускинята да победи украинката Марта Костюк.

Напред продължават още полякинята Ига Швьонтек, която спечели с 6:1, 6:2 срещу рускинята Дария Касаткина, чехкинята Барбора Крейчикова, която надделя с 6:4, 7;6(0) над французойката Каролин Гарсия, и американката Джесика Пегула, която се справи с 6:4, 6:4 със сънародничката си Коко Гоф.

Наградният фонд на турнира в Дубай е 703 хиляди долара.