Германката Юлия Гьоргес спечели турнира WTA Elite Trophy в Чжухай, Китай с награден фонд 2 280 935 долара.  Във финала Гьоргес се наложи със 7:5, 6:1 над американката Коко Вандевеге, а успехът и осигури изкачване до рекордното 14-о място в световната ранглиста. За Вандевеге достигането до финала също осигури изкачване в ранглистата на УТА, като от утре тя ще бъде номер 10 в света.

Финалният мач в Чжухай започна по-добре за американката, която направи ранен пробив и поведе с 3:0 и 5:2 гейма. Въпреки това първият сервис на Вандевеге не вървеше и това даде шанс на Гьоргес да върне пробива и да изравни за 5:5.

Проблемите в играта изнервиха Вандевеге, тя започна да допуска елементарни грешки, а освен това на няколко пъти хвърли ракетата си на земята. 

Това даде огромни шансове на Гьоргес и те реализира нов пробив, този път за 6:5 в първия сет, а веднага след това взе подаването си, за да затвори сета, макар и след като пропусна три последователни възможности.

Във втория сет 29-годишната Гьоргес продължи да играе по-добре и след 6:1 гейма спечели най-големия трофей в кариерата си./БТА