Германия се класира за финала на турнира по тенис за смесени отбори "Хопман Къп" в австралийския град Пърт. В спора за титлата утре Германия ще играе срещу Швейцария.

В последния мач от група "А" германците Александър Зверев и Анжелик Кербер победиха домакините от Австралия с 2:1 успеха.

В първия сингъл бившата номер 1 при жените Кербер разгроми Даря Гаврилова с 6:1, 6:2 и даде аванс на Германия.

Във втория мач Александър Зверев отстъпи пред Танаси Кокинакис със 7:5, 6:7(4), 4:6. Двубоят продължи 2:41 часа.

Германците стигнаха до крайната победа след успех в решителния мач на двойки, в който Зверев и Кербер спечелиха с 1:4, 4:1, 4:3(3) и ще играят за титлата срещу тима на Швейцария, в който играят Роджър Федерер и Белинда Бенчич.

"Анжелик игра невероятно в двата мача днес. Тя е причината да сме на финала. Аз не бях на ниво, но имах късмет, че имам такъв невероятен партньор", каза Зверев след двубоя.
Кербер има две титли от Големия Шлем в кариерата си.

Германия има две титли от "Хопман къп", но за последно спечели през 1995 година, когато играха Борис Бекер и Анке Хубер.

В другия мач от групата Белгия победи Канада с 3:0. Елс Мертенс спечели с 6:4, 6:4 срещу Южени Бушар, а Давид Гофен надделя над Вашек Поспишил с 6:2, 6:4.

Бушар получи контузия в мача на сингъл и в срещата на двойки беше заменена от Медисън Инглис (Австралия). Въпреки победата на Инглис и Поспишил, организаторите присъдиха служебно 4:0, 4:0 на Гофен и Мертенс. /БТА