Отборът на Германия ще премери сили с Швейцария във финала на отборния турнир Хопман Къп, който се провежда в Пърт, Австралия.

Швейцарците, които защитават титлата си от миналата година, се класираха за мача за титлата още вчера, а днес място в решаващия двубой намери и тандемът Анжелик Кербер/Александър Зверев след победа над Австралия.

В първия мач на сингъл Кербер се наложи над Ашли Барти с 6-4, 6-4, след което световният номер 4 Зверев победи Матю Ебдън с 6-4, 6-3, за да осигури успеха на своя отбор. По този начин феновете в Австралия ще видят повторение на миналогодишния финал, когато Белинда Бенчич и Роджър Федерер надвиха Кербер и Зверев в много оспорван сблъсък, решен от мача на смесени двойки.

„За мен е много важно, че ще бъдем отново във финала, защото миналата година загубихме от Швейцария в много равностоен сблъсък. Радвам се, че се върнах в Пърт, наслаждавам се на обстановката, а публиката създава страхотна атмосфера", сподели Зверев след успеха си над Ебдън.

В миналогодишния финал Федерер победи Зверев с 6-7(4), 6-0, 6-2, но категоричната победа на Кербер над Бенчич с 6-4, 6-1 изравни резултата, преди Федерер и Бенчич да вземат решаващия сблъсък на двойки с 4-3(3), 4-2.

Финалът на Хопман Къп 2019 ще се играе утре. /БГНЕС