Сочените за секссимволи Ана Иванович и Мария Шарапова ще се изправят една срещу друга на финала при жените на първия за годината турнир от Големия шлем – Откритото първенство на Австралия по тенис.

Сръбската представителка се наложи над Даниела Ханутхова от Словакия на полуфинала с 0:6, 6:3, 6:4, докато рускинята се справи с Йелена Янкович след 6:3, 6:1.

Поставената под номер четири в схемата на турнира сръбкиня загуби първия гейм от Хантухова, като не успя да спечели дори гейм срещу своята съперничка. След това обаче успя да се мобилизира и да покаже на какво е способна като спечели следващите две части съответно с 6:3 и 6:4, за да се поздрави с крайния успех.

Сръбската тенисистка показа, че може да обръща развоя на събитията в своя полза, след като губеше в резултата. Впечатляващата си игра Иванович демонстрира още на четвъртфиналите, където отстрани Винъс Уилямс.

До този момент срещите между Иванович и Шарапова са завършили наравно - 2:2, което според специалистите е една от основните предпоставки да се получи зрелищен финал в Мелбърн.