Тазгодишният триумф на Жустин Енен на Откритото първенство по тенис на САЩ е най-значимият в кариерата й, това сподели самата 25-годишна белгийка. Световната номер 1 в женския тенис завоюва втората си титла на кортовете Флашинг Медоус в Ню Йорк, след като на финала на надпреварата убедително победи рускинята Светлана Кузнецова с 6:1, 6:3.

„Това може би е най-важният ми трофей”, заяви Енен, която има вече девет титли от турнири от Големия шлем. „Трябваше да докажа много неща пред себе си. Не на някой друг, а на себе си. И го направих. Чувствам се невероятно щастлива. Фактът, че семейството ми ме подкрепяше през цялото време, ми помогна много”, сподели най-добрата в света.

Енен призна, че огромна роля за триумфа й в Ню Йорк е изиграл нейният треньор Карлос Родригес. „Карлос беше единственият, който ми казваше всеки ден: „Ти можеш да го направиш, можеш да станеш най-добрият спортист в света”. Той не обича да го хваля, но трябва да знаете, че е невероятен, за 11 години той ме направи не само по-добър спортист, но и по-добър човек”, каза още Жустин Енен.