Тенис звездата Наоми Осака се разплака и напусна за кратко пресконференция преди началото на турнира по тенис в Синсинати, след като й бе зададен въпрос за трудните й взаимоотношения с медиите.

Осака, която е втора в световната ранглиста по тенис за жени, има тежко минало с медиите и дори се оттегли от "Ролан Гарос" тази година, защото не искаше да говори на пресконференции. Според агента на японката, журналистът от Cincinnati Enquirer е задал въпроса в неподходящ тон.

Той пита: "Не обичаш да се занимаваш с нас, особено по този начин, но медиите все пак обслужват много добре някои странични интереси (на богатите спортисти). Въпросът ми е как успяваш да балансираш нещата?".

В последствие Осака се разплака и спря временно пресконференцията, но се завърна и каза, че не е сигурна как да отговори.

"Не е моя вина, че някои неща, които туийтвам или казвам генерират голям интерес от страна на медиите. Това сигурно е така, защото съм спечелила две титли от Големия шлем. В миналото съм давала много пресконференции и знам, че това просто се случва. Но как да го балансирам? Просто не знам. Опитвам се да реша проблема в движение", продължи Осака.

Различен журналист също зададе въпроси, свързани този път с тениса, но Осака забърса няколко сълзи и прекъсна за кратко пресконференцията. Тя обаче се върна малко по-късно и продължи да говори.

Според главния редактор на Cincinnati Enquirer - Берил Лов, журналистът е задал нормален въпрос.

"Уважаваме г-ца Осака и се радваме, че получихме шанс да говорим с нея. Нашият пратеник на пресконференцията зададе нормален въпрос и търсеше диалог с нея. Съжаляваме искрено, че нашият въпрос я разстрои толкова много", каза той.