Елица Костова спечели титлата на турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour в Пазарджик.

Във финалната среща българката победи със 7:6(1), 6:2 румънката Симона Огеску (Румъния). Така Костова спечели титлата при само един загубен сет в целия турнир. Това стана при победата на полуфиналите над Даря Шаламанова с 6:4, 3:6, 6:1.

От понеделник започва още един турнир за жени от веригата в Пазарджик. Всеки един от турнирите от веригата UTR Pro Tennis Series е с награден фонд от 20 000 долара, който се разпределя между всички участници в основната схема на съответния турнир. Тенисистките са разпределени в четири групи от пет състезателки. 

Във всяка група се играе всеки срещу всеки във формат 2 от 3 сета. Победителките от всяка група се класират за полуфиналите, вторите в класирането спорят за разпределение на пето-осмо място и т.н. Мачовете се играят на базата на Тенис клуб "Фаворит", град Пазарджик.

Резултати от финалите за места и класиране:
1/2-място:
Елица Костова - Симона Огеску (Румъния) 7:6(1), 6:2
3-място: Даря Шаламанова и Джулия Терзийска

5/6-място:
Катерина Димитрова - Дария Семенистая (Латвия) 2:6, 2:6
7 място: Ралица Александрова и Йоана Гаспар (Румъния)

9/10-място:
Ани Вангелова - Луиса Дер Хейде (Германия) 3:6, 0:6
11 място: Габриела Михайлова и Росица Денчева

13/14-място:
Мирела Шкумбова Ц Ива Иванова 6:4, 6:1
15 място: Йоана Радулова и Стефана Лазар (Румъния)

17/18-място:
Никол Русева - Силвия-Мария Костаче (Румъния) 2:6, 6:4, 2:6
19 място: Елена Тренчева и Доротея Петкович (Сърбия)

България е първата страна в Централна и Източна Европа, която получава правото да домакинства на тази надпревара. Тази верига състезания за мъже и жени се организира и ръководи от американската компания Universal Tennis LLC. Преди женските турнири България организира и два турнира за мъже от веригата UTR Pro Tennis Tour.