Цветана Пиронкова, Сесил Каратанчева, Диа Евтимова и Елица Костова ще играят в националния отбор на България за Фед Къп в унгарската столица Будапеща в края на месеца. Този състав бе избран от капитана на отбора Дора Рангелова. От 30 януари до 2 февруари в Будапеща са срещите от група 1 на зона Европа/Африка на световното отборно първенство за жени.

Цветана Пиронкова ще е в състава за Фед Къп за шеста поредна година, като за трета поредна година ще е първа ракета. В момента тя е №95 в ранглистата на WTA. За втори път след 2007 г. втора ракета на България ще бъде Диа Евтимова, която заема 277-мо място в световната ранглиста. Пиронкова и Евтимова са първите две български в класацията на WTA.

17-годишната Елица Костова ще направи своя дебют в националния отбор. В момента тя е №761 в световната ранглиста, а преди две седмици бе избрана за най-прогресиращата българска тенисистка за 2007 г. Четвъртата в състава за Фед Къп е бившата №35 в света Сесил Каратанчева. Нейното наказание изтече на 1 януари, а преди състезанието в Будапеща тя ще вземе участие в турнири в САЩ с награден фонд 25 000 долара.

В унгарската столица ще участват 15 отбора - България, Сърбия, Полша, Румъния, Беларус, Швейцария, Люксембург, Словения, Унгария, Швеция, Дания, Великобритания, Холандия, Грузия и Португалия. Първите два в крайното класиране ще играят плейофи за Световна група II, а последните два изпадат в група 2 на зоната.