Световната номер 5 в ранглистата на УТА Джесика Пегула сложи край на петгодишното си партньорство с треньора си Дейвид Уит, като раздялата е голяма изненада, съобщи Ройтерс.

Тенисистката отпадна още във втория кръг на Откритото първенство на Австралия, след като загуби от французойката Клара Бюрел и се оттегли от участие на двойки, където трябваше да си партнира с Коко Гоф.

"Това беше абсолютна изненада за мен, не съм го очаквал. Имахме страхотно приятелство 5 години, така че е трудно", коментира Уит пред tennis.com.

"Тя е на прага да спечели турнир от Големия шлем. Това беше целта ни. Очевидно, че не успяхме да постигнем това, но всичко останало беше страхотно", добави специалистът.

29-годишната Пегула бе на 76-о място в ранглистата, преди да започне работа с Уит, който и помогна да спечели първата си титла от УТА през 2019 във Вашингтон.

Американката достигна до четвъртфиналите на три от четирите турнира от Големия шлем през 2022 и проби в Топ 10, след като бе сред послединет осем и на "Ролан Гарос" миналата година. Тя спечели четири титли на сингъл и още седем на двойки.

"Късметлия съм, че съм бил само с двама играчи в последните 15 години", добави Уит, който е тренирал и Винъс Уилямс.