Даниела Хантухова обвини Ана Иванович в „нечестни” прийоми по време на полуфинала между двете красавици на Australian Open. Сръбкинята победи с 2-1 сета и лиши опонентката си от първи финал от Големия шлем.

Словачката, поставена под номер 9 в основната схема, бе категорична в първия сет и го взе с 6-0 само за 25 минути. След това Иванович отвърна на удара и обърна хода на събитията. След двубоя Хантухова заяви, че ще преодолее разочарованието, но е много раздразнена от поведението на Ана, и го показа като я поздрави с нежелание в края на мача.

На последвалата пресконференция, Хантухова разкритикува Иванович, че нарочно е търкала краката си по корта, точно преди да й бъде изпълнен сервис, като с това е издавала изключително неприятни звуци от специалната „плексикъшън” настилка.

„Това е просто смешно. Наистина ме изненада с това,” заяви Даниела. „Мисля, че бе нечестно, тъй като разконцентрираше сервиращия. Играли сме преди, но досега тя никога не е правила такова нещо.”

Хантухова каза още, че се е оплакала на британския съдия на стола Алисън Ланг, но тя не е направила нищо. „Оплаках се при първия и втория си сервис гейм, но тя не стори нищо. Не мисля, че беше много хубаво от нейна страна,” добави словашката блондинка.