Вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков определи представянето на националния ни отбор във Фед Къп като задоволително. Българките бяха представени от Цветана Пиронкова, Дия Евтимова и Елица Костова, заради отказа в последния момент на Сесил Каратанчева. Отборът ни завърши на второ място в група 1 на зона Европа/Африка на неофициалното световно отборно първенство по тенис, като по този начин запазиха мястото си в потока.

„Мисля, че имаме напредък от предните две години. Момичетата се представиха добре. Всички сме щастливи, че тенисистките ни направиха хубави мачове. Така че гледаме напред. Нашият отбор има невероятния шанс да направи нещо голямо в следващите години. Може би стилът на игра на холандките не бе подходящ на нашия. Цеци бе малко нервна, но второ място в групата ни задоволява напълно”, сподели Стефан Цветков.

„Не смятам да давам персонални оценки на трите момичета, Дора Рангелова ще направи това в сряда, но за нас това място е успех и вече мислим за следващата година. Тъй като нямаме много играчи, ще трябва да се възползваме от тези състезателки, които имаме и мисля, че Сесил ще бъде в основния състав за Фед Къп през 2009, но смятам, че ще трябва да дадем шанс и на младите тенисистки”, добави Цветков.