Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова отпадна  от Турнира на шампионките след трета поредна загуба. Този път тя беше от испанката Карла Суарес Наваро с 6:7(2), 1:6.

Нашето момиче имаше шанс да спечели първата част, но пропиля два сетбола при 6:5 в , което по думите ѝ се е оказало решаващо и за крайното поражение в този двубой. Ето какво сподели тя след мача:

"Никога не е добре да пропуснеш два сетбола. Определено това повлия. Продължих да се боря и във втората част, но Карла  заигра по съвсем различен начин, сякаш й пораснаха крила. В  първия сет тя допускаше грешки, а във втория - почти не."

"Колкото до тази година като цяло, тя беше добра за мен. Доволна съм и от постиженията,  и от играта си. Направих някои наистина много силни мачове.  Спечелих първа титла, а и краят на сезона също не беше лош с два поредни четвъртфинала в Линц и в Москва."

"Има още какво да се подобрява в моята игра. Знам върху какво да работя и съм мотивирана да го направя. Сега обаче първо искам да си почина няколко седмици на страна от  тениса. Ще започна следващия сезон в Бризбейн, след което ще  защитавам титлата си в Сидни. След това предстои Откритото първенство на Австралия", заяви Пиронкова.