Саманта Стосър, Каролин Возняцки, Вера Звонарьова и Ким Клайстерс се класираха предсрочно за финалната четворка на шампионата на УТА в Доха, а по-късно днес ще определят и полуфиналните двойки.

Голямата новина обаче е, че Каролин Возняцки ще завърши годината като номер 1 в света. Това стана факт, след като 20-годишната датчанка от полски произход се наложи над Франческа Скиавоне (Италия) с 2:1 сета - 3:6, 6:1, 6:1 в тъмночервената група.

Австралийката Саманта Стосър пък оглави класирането в тази група, въпреки че отстъпи на олимпийската шампионка Елена Дементиева (Русия) с 1:2 сета - 6:4, 4:6, 6:7. Спечелването на първия сет бе достатъчен на Стосър не само да се класира за полуфиналите, но и да го направи като победителка в групата.

Ким Клайстерс надделя над Виктория Азаренка с 2:1 сета - 6:4, 5:7, 6:1 в бялата група и се класира за полуфиналите заедно с Вера Звонарьова (Русия). Двете имат по две победи и днес в директен двубой ще определят победителката в групата.

„Невероятно съм щастлива. Да бъда номер 1 винаги е било моя мечта. Сега обаче завършвам и годината като лидерка в световната ранглиста, което ме прави още по-горда”, заяви Возняцки.