Саманта Стосър победи с 6:4, 6:3 номер 1 в света на женския тенис Каролине Возняцки в мач от Червената група на шампионата на УТА с награден фонд 4,55 милиона щатски долара. Австралийката наложи високо темпо и не позволи на Возняцки да демонстрира добрата си игра от основната линия. Датчанката, поставена под номер 1, се нуждае от победа в Доха, за да си осигури първото място в световната ранглиста до края на 2010 година.

В десетия гейм на първия сет Стосър постигна първия пробив в мача срещу Возняцки и той бе достатъчен за спечелването на частта.

Във втория гейм австралийката, поставена под номер 5, поведе с 3:1 след нов пробив и това се оказа решителният момент в двубоя. 20-годишната каролине Возняцки не успя да преодолее нервното напрежение и да затрудни по-опитната си съперничка.

След този успех Сам Стосър води в Червената група с две победи от два мача.

В мачовете от бялата група Ким Клайстерс (Белгия) спечели лесно срещу Йелена Янкович от Сърбия с 6:2, 6:3. Рускинята Вера Звонарьова пък трудно надделя над Виктория Азаренка (Беларус) със 7:6 (4), 6:4. В класирането Звонарьова е начело с два успеха от два мача.