Чехкините Андреа Хлавачкова и Луси Храдецка спечелиха турнира при женските двойки на Откритото първенство на Франция. На финала те се наложиха с 6:4, 6:3 над поставените под номер 7 Саня Мирза от Индия и Елена Веснина от Русия и станаха едва шестата непоставена двойка, която печели титлата.

За двете чехкини постижението е още по-сериозно, тъй като те стават и първата двойка, която печели титлата без да загуби нито един сет от старта до финала. По пътя си Хлавачкова и Храдецка елиминираха двойките под номера 2, 3 и 7. Мирза и Веснина също направиха запомнящ се пробив до финала, като успяха да се справят и с водачките в схемата Хисела Дулко (Аржентина) и Флавия Пенета (Италия) на четвъртфинал.

Сега в първия сет чехкините започнаха повече от зашеметяващои поведоха с 5:1 гейма, като в седмия гейм имаха три сет-пойнта, но всичките ги пропиляха. След това обаче Мирза и Веснина спечелиха сервиса си и стигнаха до 5:4, когато за краткоХлавачкова и Храдецка оформиха крайното 6:4. Във втория сет  двете двойки си размениха по един пробив до 4-ия гейм, но след това чехкините взеха всичко в свои ръце и спечелиха сета с 6:3.