Виктория Азаренка се представя блестящо на турнира в Индиън Уелс. Представителката на Беларус вече е част от полуфиналите, а Вика със сигурност ще опита да спечели трофея и да напомни за най-добрите си дни.

Бившата световна номер 1 обаче засегна друга интересна тема свързана с психичното здраве. Темата нашумя много покрай Наоми Осака, но сега Азаренка изрази своето мнение по този въпрос. Тя смята, че психичното здраве е нещо изключително важно, но повечето хора избягват да говорят за този проблем.

„Смятам, че темата е трудна и неприятна, но трябва да се говори по нея. В противен случай проблемите просто остават и не могат да бъдат решени. Психиката е част от нас и понякога е много тежко да се справим с нея. За всеки един успех освен огромен труд се изисква и изключително висока психическа устойчивост. Много хора не си дават сметка за този проблем и мислят, че всичко се постига лесно. Психическите рани са невидими и да откриеш душата си, да се разкриеш в наши дни вече стана сложно. Повечето виждат само физическото, съсредоточават се върху него и избягват да говорят за по-сериозните проблеми, защото просто се страхуват.  Считам, че във всеки един аспект от нашия живот психиката играе огромна роля и за да сме добре, трябва да разговаряме едни с други и да си помагаме колкото се може повече“, коментира Азаренка.