Преустановяването на ATP Тура бе удължено до 31 юли заради пандемията от коронавирус, обявиха от мъжката асоциация.

Надпреварите от календара при мъжете в Хамбург, Нюпорт, Лос Кабос, Гщаад, Умаг, Атланта и Кицбюел няма да се планират според предварителните очаквания. „Поради продължаващата несигурност около ситуацията с коронакризата, за съжаление трябва да обявим решението си удължим преустановяването на Тура“, каза президентът Андреа Гауденци в свое изявление.

„Подобно на феновете на тениса, играчите и организаторите на турнирите по света, ние споделяме разочарованието от факта, че Турът продължава да страда от тази тежка ситуация. Продължаваме да преразглеждаме внимателно всички опции в опит да подновим възможно най-скоро тениса при мъжете, включително и гъвкавостта при провеждането на турнири на по-късен етап през годината. Повече от всякога, здравето и безопасността на тенис общността и широката публика остават наш основен приоритет при всяко взето решение“, добави той. От съобщението стана ясно още, че се очаква допълнителна информация относно съревнованията в средата на юни.

Междувременно, говорител на Женската тенис асоциация (WTA) обяви, че турнирите в Бащад, Лозана, Букурещ и Юрмала няма да се проведат заради пандемията. Въпреки това, надпреварите при жените в Палермо (20-26 юли), и Карлсруе (28 юли-2 август), все още остават на линия.

"Решение за турнирите в Палермо и Карлсруе ще бъде взето при допълнителната информация, която Женската тенис асоциация ще изнесе през юни. За съжаление, трябва да отменим тези надпревари, но продължаваме да спазваме медицинските препоръки и ще подновим сезона само когато е безопасно това да се случи. Ще следим ситуацията непрекъснато и се надяваме възможно най-скоро отново да сме на корта", сподели още говорителят на WTA.