Бившата френска тенисистка Марион Бартоли, която спечели Уимбълдън през 2013 година и стигна до номер 15 в ранглистата на WТА, разкритикува футболиста на Барселона Жерар Пике. Пике купи правата на Купа Дейвис, благодарение на компанията си Kosmos.

"Аз съм съкрушена", каза французойката пред RMC за новия формат на състезанието. Тя не може да приеме, че е постигнато съгласие следващите пет издания на надпреварата да се проведат в Абу Даби.

"Пике се възползва от една възможност. Но когато купуваш нещо, не си длъжен да го съсипеш. Винаги можеш да направиш нещо хубаво, нещо привлекателно за хората. Не си длъжен да го продадеш на Абу Даби", коментира Бартоли.

"Той не знае нищо за тениса. Той не е играл, не познава историята. Той просто иска да направи пари от тази възможност. Все пак можеше Пике да се обгради с хора, които да го съветват по-добре", смята французойката.

"Пике бе длъжен да запази най-атрактивната част на Купа Дейвис - публиката. За да има атмосфера по трибуните, трябва да има страни, които са домакини, и такива, които гостуват. На страните, които нямат достатъчно средства, за да посрещат у дома, им се помагаше. И не трябва да има Купа Дейвис всяка година, защото единствената идея е да правиш пари от това",завърши разгневената Бартоли.