Швейцарката Тимеа Бачински се оказа тежък съперник за първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова и изхвърли българката във втория кръг на турнира в Индиън Уелс. Мачът между пловдивчанката и 21-ата в света продължи малко повече от час, като Цвети успя да спечели едва 3 гейма – 2:6, 1:6.

Точно два пробива бяха необходими на Бачински, за да наложи волята си в първия сет. Двете стартираха с убедителни сервис геймове, но в третия Пиронкова се пропука, а съперничката й не се нуждаше от друга точка за пробив. Бачински затвърди пробива, за да поведе с 3:1, а веднага след това постигна и нов. Българката успя да спечели едва една точка при свой начален удар и скоро се озова с 1:5 назад в резултата. Пиронкова взе следващия гейм, който беше без значение, тъй като швейцарката взе сета с гейм на нула.

Ключов за цялостното развитие на мача се оказа първият гейм във втората част. Пиронкова се защитаваше храбро, но след няколко равенства Бачински реализира втората си възможност за пробив. Оттук нататък за съперничката на Цвети не бе трудно да диктува събитията и тя набързо натрупа аванс от 5:0.

Пиронкова даде признаци на живот в шестата част, когато успя да пробие с четири последователни точки. Тогава дойде мигът и за най-оспорваният гейм в мача, при който Бачински изпусна два брейк- и съответно мачбола, преди да успее от третия път да се класира за следващия етап от турнира.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS