Трикратната шампионка Виктория Азаренка от Беларус се класира за полуфиналите на силния турнир по тенис в Маями с награден фонд 7,97 милиона долара.

Бившата номер 1 в света надделя над петата в схемата Каролина Плишкова (Чехия) със 7:5, 6:3 и записа 11-а поредна победа в надпреварата, като серията започва през 2016 година при последния й трофей.

С успеха състезателката от Беларус, която е 186-а в света в момента, си гарантира завръщане в топ 100 през следващата седмица.

Азаренка пропусна осем месеца заради съдебно дело за попечителство, като се завърна на корта в началото на март за турнира в Индиън Уелс. Тя продължи страхотната си серия в Маями и срещу Плишкова, въпреки че първоначално пропиля два пробива аванс и преднина от 5:2, но все пак взе първия сет.

Втората част започна с четири поредни брейка, след което Азаренка спечели четири от следващите пет гейма, за да триумфира. За място на финала тя ще се изправи срещу представителката на домакините и шампионката от Откритото първенство на САЩ Слоун Стивънс.

25-годишната Стивънс отнесе друга бивша номер 1 Анжелик Кербер (Германия) с 6:1, 6:2 след малко повече от час и от понеделник ще дебютира в топ 10 на световната ранглиста. /БТА