Виктория Азаренка получи покана за основната схема на турнира в Индиън Уелс, който ще бъде първи за нея от няколко месеца насам. Беларуската тенисистка се оттегли от участие на откритото първенство на Австралия и други турнири в началото на годината заради разточително дело с бившия й партньор за попечителство над сина им Лео.

Азаренка не игра на турнира в Индиън Уелс миналата година заради раждането на сина й. Бившата номер 1 в света обаче е добре позната в Калифорния, където спечели титлите през 2012-а и 2016-а година.

Азаренка поиска покани за турнирите в Оукланд и Мелбърн за началото на годината, но се оттегли и от двата турнира, защото делото за попечителство ограничи значително възможностите й за пътуване. Когато се завърне обаче, тя има гарантиран защитен ранкинг.

Азаренка има и нов треньор. Това е Слава Коников, който през миналата седмица напусна работата си в мъжкия отбор по тенис на Сакраменто Стейт. Той беше треньор на Азаренка от 1998-а до 2002-а година, когато тя беше най-високопоставена сред девойките./БТА