Шампионката от Откритото първенство на Австралия Виктория Азаренка хвърли доста усилия, за да се класира в четвъртия кръг на тенис турнира в Индиън Уелс ($4,33 милиона). Световната номер 1 имаше доста труден мач срещу Кирстен Флипкенс, но успя да обърне и да спечели с 3:6, 6:3, 6:0.

Азаренка започна доста мудно мача заради вируса, който я тормози през последните няколко дни, но в течение на мача подобряваше играта си и успя да вземе на един дух решителния пети сет, пробивайки сервиса на белгийката в първия, третия и петия гейм.

„Кирстен показа изумителен тенис, а аз не играех добре в началото“, коментира победителката след мача. „Трудно намирах своя ритъм. Как обърнах мача ли? Просто си издухах носа и започнаха да дишам наново. Успокоих се и започнах да преценявам по-добре какво да правя на корта. Преди това играех така, все едно съм сляпа.“

Успехът на миналогодишната шампионка в турнира я прати срещу Урсула Радванска в четвъртия кръг. Сестрата на Агниешка Радванска продължи напред, след като успя да победи американката Джейми Хемптън с 6:0, 7:6.

Още резултати от турнира при дамите в Индиън Уелс:

Анжелик Кербер (Германия) – Янина Викмайер (Белгия) 6:1, 7:6

Гарбине Мугуруза Бланко (Испания) – Магдалена Рибарикова (Словакия) 6:4, 6:0

Саманта Стоусър (Австралия) – Пенг Шуай (Китай) 6:3, 3:6, 6:2

Каролина Вожнячки (Дания) – Елена Веснина (Русия) 6:2, 6:1

Надя Петрова (Русия) – Юлия Гьоргес (Германия) 6:1, 6:2