Осминафиналистката от Откритото първенство на САЩ Ангелик Кербер (Германия) отстрани поставената под номер 6 на турнира в Щутгарт (с награден фонд 740 000 долара) Каролин Вожнячки с 6:1, 6:2 и отива на четвъртфинал. След победата над бившата номер 1 Кербер ще има ново сериозно предиздикателство- шампионката от Уимбълдън Петра Квитова.

Вожнячки губи за втори път поред от Кербер, след като германката спечели и предишния мач по между им - преди две седмици в Копенхаген, като това е най-лошият период за датчанката от януари насам, когато се срина в ранглистата.

След 1:1 в първия сет Кербер спечели девет поредни гейма и това спря до 4:0 в нейна полза във втория. След това Возняцки върна малко интригата, като с няколко прехвърлящи удара успя да накаже излизащата на мрежата германка. Така или иначе след 62 минути игра Кербер продължава напред.

Също на четвъртфинал ще играе и номер 1 в света при дамите в момента Виктория Азаренка от Беларус. Тя продължава напред след отказване на германката Андреа Петкович заради травма при резултат 6:2, 4:4. Петкович се отказа заради травма в коляното, а в началото изглеждаше доста неуверена срещу далеч по-силната беларускиня. За Петкович това беше първи мач от четири месеца, като тя пропусна всички състезания на WTA заради контузия в гърба.

Азаренка направи пробив още в първия гейм, но пропусна да затвори в четвъртия от елементарно воле и върна жеста на Петкович. След това обаче нямаше проблеми и приключи сета с 6:2. Във втория сет германката нямаше късмет и при една топка, изпратена по диагонала, стъпи накриво и поиска лекарска помощ за десния глезен.

24-годишната германка освен проблемите в гърба, има хронични травми и в коленете, като преди две години се подложи на операция на кръстни връзки. Утре тя ще премине ядрено-магнитен резонанс, след което ще стане ясна и сериозността на травмата.