Поставената под номер в основната схема на Australian Open Ана Иванович се класира за четвъртфиналите, след като спаси два сет пойнта и успя да преодолее тийнейджърката Каролин Вожняк с 6-1, 7-6.

Иванович, която не е губила сет по пътя си към четвъртфинала, доминираше през първия сет и спечели категорично, въпреки че направи много непредизвикани грешки. След като си размениха по два гейма през втория сет, Вожняк направи пробив в петия и спаси два сет пойнта в десетия, а след това изравни за 5-5. След това сръбкинята сервираше и спечели гейма, но се стигна до тайбрек, в който опитът на Иванович си каза думата.

Ана Иванович ще има трудната задача да срещне Винъс Уилямс на четвъртфинал.

Уилямс победи с 6-4, 6-4 талантливата полякиня Марта Домачовска. Домачовска имаше своя шанс в първия сет, когато дори водеше в резултата с 3-1, но впоследствие американката наложи волята си и стигна до крайния успех.

Даниела Хантухова преживя тежки моменти в двубоя си срещу Мария Кириленко, като загуби първия сет с 1-6. Впоследствие обаче словачката се съвзе и спечели следващите два сета с 6-4, 6-4. На четвъртфинал Хантухова ще играе с Агниешка Радванска.

Полякинята също отстъпи първия сет в своя мач с Надя Петрова с 1-6, но обърна рускинята с 7-5 във втория и безапелационното 6-0 в третата част.

В другите два четвъртфинала играят Жустин Енен – Мария Шарапова и Серена Уилямс – Йелена Янкович.