Ана Иванович падна в мрежата на Фернандо Вердаско, тръбят жълтите издания в Европа за най-новата златна тенис двойка. Това стана явно по време на финалния Мастърс турнир при жените в Доха.

Вердаско се появил, за да изненада своята си любов, още във вторник, за началото на турнира. Той разбира се, заел полагащото му се място в ложата на Ана, редом да майка й Драгана. Испанецът следил с изключително внимание всяка стъпка на своята любима по корта в двубоя с Йелена Янкович. Вердаско не пропуска и мача на красавицата с Вера Звонарьова на следващия ден.

Фернандо не се посвенил да вика, жестикулира и аплодира новата си приятелка. Това обаче явно е разсеяло доста Ана, която се оттегли без победа от турнира, като обяви за причина вирус. По-късно се разбра, че Вердаско е помолил организаторите за стая в Риц, където са настанени и състезателките.

Самата Ана неотдавна също подкрепи индиректно любимия с думите: „Надявам се Испания да спечели Купа Дейвис”. Тя обаче няма да го подкрепя от трибуните: „Не, няма да отида. Трябва да се прибера у дома при семейството си, за да ме полекуват.”

Въпреки неуспеха си на турнира в Доха, Ана няма да си тръгне разочарована оттам. Тя бе наградена с приза ACES от Женската тенис асоциация. Отличието се дава на тенисисти, които промотират постоянно и всячески дамския тенис сред феновете, медиите, обществото. Наградата се дава за най-много спечелени точки в това отношение, присъждащи се по специална система. Иванович има 595 точки, а плътно след нея е сънародничката й Йелена Янкович с 565 точки. Челната тройка се допълва от Серена Уилямс с доста по-малко точки – 345.